Eld-gudinnan och den samiska stenen

 Detta är berättelsen om hur jag fick reda på att den sk. kraftfulla fen som uppenbarade sig i elden är Sarahkka, den samiska Eld-Gudinnan...

🔥
1+1=2 brukar man säga...om ni läser hela denna berättelse kommer ni att förstå vad jag menar med det... ;) 

 Jag fick denna vackra samiska sten (nere på bild) av en fin vän 💗 Hon kom över denna sten och kände starkt att just jag skulle ha just denna sten...så hon kunde inte gå därifrån utan att köpa den till mig och få med sig den hem till mig, dessutom på vår bröllopsdag 💗 "Nån" var med henne och vägledde henne att göra detta...och jag är så glad och tacksam i mitt hjärta att hon också valde att göra det, så fint av henne! 💗 ( kan varit min och min mans guide, vår kära lilla lapp-gumman 💗 Mer om det i ett annat inlägg ).

 Hon hade fått veta att symbolen möjligen har något med kärlek att göra, det var det enda... Både jag och min kompis blev ju förstås så nyfikna...det här vart ju väldigt intressant och spännande! Varför skulle just jag ha denna sten? Vad betyder symbolen? När jag fick den och höll den i min hand började det dessutom pirra massor i min väns bröstkorg och i hela kroppen...vad betyder det...?? Kanske att det är så rätt att jag skulle ha den!? 💗 Jag sa att min man ska få hålla i den i lugn och ro hemma sen ( han är väldigt öppen och medial )...då ryste min vän massor...och det är ju också bekräftelse på att det är så rätt tänkt 💗 Men så fränt att min vän blir inblandad i det samiska och det andliga som just nu pågår i vårt ( mitt och min mans ) liv...💗 

Såklart har jag forskat i vilken symbol det är och fått hjälp på en sida här på fb. Vi vet nu att det är en av de fyra samiska Gudinnorna. En av de tre döttrarna till Matteraka/Urmodern/Moder Jord. Sarahkka, härdens och eldens väktarinna!! Wow!! Känns så passande!! Jag och mina eldar! 🔥 Forskade vidare förstås om vad denna Gudinna står för... "Sarahkka är en samisk eld gudinna. En födselgudinna. Hon bor under eldstaden. Både män och kvinnor offrar till Sarahkka. Sarahkka betyder transformation och kärlek. Vi kan kalla på Sarahkkas hjälp när vi är ute i naturen och sitter runt elden, eller när vi har behov till kraft och mod, till att gå igenom en "ny födelse" , både inne i oss och utanför. Hon känner igen smärtan alla bär på, det är därför att hon själv har gått igenom den samma lidelse. Därför är Sarahkka kärleksfull och alltid närvarande. Vid att hälla en skvätt kaffe eller annat drickbart, när vi sitter runt eldstaden eller skvättar kaffe eller liknande direkt på elden, är det för att visa tacksamhet , att vi får använda elden och att vi ger nått tillbaka ,vid att använda naturens godhet. Det är på ett sätt en offring och tacksamhet. Vi kan offra våran smärta, sorg eller bara dela goda upplevelser med henne.  När vi jojkar Sarahkka, så hör hon oss och är alltid närvarande, var än i världen vi drar våra spår. Hon är med oss i själen." 

Min vän sa att lapp-gumman kanske har visat sig i elden någon gång...ja kanske tänkte jag och tänkte inte mer på det just då... MEN efter hittat infon. om eld-gudinnan slog det mig!!! Min första eld-bild med en så tydlig varelse var ju efter att jag bad att "nu fick naturväsen banne mig visa sig om dom finns"...då jag inte visste vad jag trodde om dom... Strax efter uppenbarade sig denna mäktiga lilla varelse i elden (se bild nedan)...och jag fick svar på tal! Att "ja, se här! Vi finns!" Jag har tänkt att hon är en mäktig fe av något slag... 

Så fick jag denna sten med symbolen för eld-gudinnan och läser om vad hon står för och vad hon gör! Kärlek och transformation! Jag går ju igenom en transformation just nu...och jag älskar kärlek! 💗 Jag älskar att elda och eld-ceremonier...ser mycket i eldar! 

 Nu vet jag vem varelsen är på min första eld-bild...eld-gudinnan i egen hög person! 💗 Och jag vet vad hon står för och vad hon vill man ska göra...hon vill att man pratar med henne och/eller ber henne om hjälp om man behöver. Och att man visar tacksamhet genom att hälla en skvätt kaffe över elden! 🔥

1+1=2... Så nu för tiden när jag eldar brukar jag tillkalla och prata med den mäktiga eld-gudinnan och ha en trevlig stund med henne och förstås visa min tacksamhet genom att hälla en skvätt kaffe el. annan dryck över elden. 🔥 

Så häftigt allt detta är!! 💗 Sen dess har hon, Sarahkka visat sig igen både i elden och på andra sätt...🔥 Fler berättelser, upplevelser och eld-bilder kommer med Sarahkka...

Här nedan ser ni bilderna...


 

Eld-gudinnan i egen hög person
Eld-gudinnan i egen hög person
Den samiska stenen med symbolen för eld-gudinnan Sarahkka
Den samiska stenen med symbolen för eld-gudinnan Sarahkka
© 2019 Katarina Kemi Lindgren. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång