Min shamanska utbildning

För snart 2 år sedan påbörjade jag något som skulle förändra mitt liv, både i det inre ( i mig ) och i det yttre i mitt liv....

En början på en personlig och andlig resa, en resa som har gjort att jag har börjat hitta tillbaka till den lilla flickan som jag en gång var - mig själv, mitt verkliga jag, den som jag är född att vara och den jag vill vara. 

Det har inte varit, det är inte en lätt "resa" man gör, det är inte en dans på rosor. Det handlar om att våga och vilja göra förändringar både i sig själv och i det yttre. Det handlar om att våga och vilja möta sig själv och allt vad det innebär, även att möta och jobba med sina egna skuggsidor. 

Det är en personlig utveckling man gör, med hjälp av den shamanska visdomen, traditionen och dess verktyg. Den shamanska utbildning jag går är utifrån qero-indianernas/inka-indianernas traditioner, den peruanska traditionen. 

För länge sedan flydde qero-indianerna till Anderna...där bevarade och gömde dom sin visdom och sina verktyg med vetskap om att vi i Väst en dag skulle finna och återuppta detta igen. Det är det som håller på att ske NU! Det sker på olika sätt. T.ex. har min lärare haft och har kontakt med olika urfolk. T.e.x en av de sista, en äkta qeros. Jag hade äran att delat i en fin ceremoni med denna människa, tillsammans med många fler. En oförglömlig kväll! Uppe i norr, i Lappland möttes Peru och det samiska. Peruansk traditionell sång mötte samisk joik. Vädigt fint!
( jag ska berätta mera om detta i ett annat inlägg, med bilder från denna kväll ).

Så märks detta också på intresset för det shamanska som verkligen spridit sig, fler och fler öppnar upp för eld-ceremonier osv. 

Det finns t.o.m en profetia om detta, bara googla och läsa. 

Jag förklarar här i korthet vad denna shamanska utbildning går ut på:

Den är på 2 år, uppdelad på 4 terminer.

 Utifrån de 4 olika väderriktningarna och dess kraftdjur.

Termin 1:
Man möter och jobbar med ormen i söder. Här handlar det om att ömsa skinn såsom ormen gör. Alltså rensa gammal skit man bär på, enkelt förklarat. 

Termin 2:
Man möter jaguaren i väst, jaguaren som kommer med orädsla. Man möter med andra ord sina rädslor. Och jobbar med detta. 

Termin 3:
Man möter kolibrin i norr. Kolibrin som flyger mot sitt mål med mod och med glädje och dricker av livets nektar och följer sin vildaste längtan. Här börjar det roliga. Nu påbörjas resan mot sin själs kallelse, att säga JA till sin själs kallelse, till sin vildaste längtan. 

Termin 4:
Man möter örnen och kondoren i öst. Man ser möjligheter som man inte trodde var möjliga. Man lär sig leva bortom drama och konflikter. 

Nu finns det många liknade shamanska utbildningar utifrån den peruanska läran, men alla kan nog se ut på olika sätt om än grundläran är densamma. 

Jag skulle även vilja gå en shamansk kurs, utbildning utifrån den samiska traditionen. 

 Vill du veta mera, så skriv och fråga eller om du har egna erfarenheter så skriv gärna och berätta. 

© 2019 Katarina Kemi Lindgren. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång